Mitsubishi donio radikalnu odluku

.
MITSUBISHIJEVA odluka na snagu nastupa već od rujna.

 

Tako barem tvrdi Autonews Europe pozivajući se na neimenovane izvore, a riječ je o odluci kojom se obustavljaju isporuke SUV modela na europsko tržište. Vijest o ovom ipak iznenađujućem potezu vodstva Mitsubishija dolazi nedugo nakon službene objave kako će kompanija olabaviti svoju prisutnost u Europi, biti angažiranija na jugoistoku Azije, te obustaviti isporuku novih modela u Europu.

 

Radi se o radikalnom potezu kojim se obustavlja lansiranje novih modela u Europi, ali i povlače modeli koji su držali osnovu prodaje marke. Podsjetimo, Mitsubishi Outlander PHEV je najprodavaniji plug-in hibrid u Europi, a koji zajedno sa SUV modelima ASX i Eclipse Cross čini 64% europske prodaje. A to s obzirom na 53.242 prodana vozila u prvih šest mjeseci krizom pogođene 2020. godine i nije malo.

Isti izvor napominje kako će najprodavaniji Mitsubishi, model Space Star, u Europi ostati do kraja iduće godine. Ista sudbina čeka i pick-up model L200.

 

Ovako oslabljena europska ponuda će biti veliki izazov za lokalne distributere koji više ne mogu biti konkurentni, a time i poslovno održivi. Mitsubishi Europe se još nije oglasio na ovu temu.

Izvor: