Evo odgovora na pitanje može li kafa bio dio povremenog posta

.
ISPIJANJE crne kafe, posebno ujutro, sveti je ritual za mnoge od nas. Kakve god promjene uvodimo u našim životima, kafa ostaje netaknuta konstanta.

 

Ali što ako se trudite izgubiti koji kilogram? Biste li se, u tom slučaju, odrekli kafe i je li to uopće potrebno?

 

Angelo Poli, kreator MetPro aplikacije za vježbanje i brigu o prehrani, poručuje vam da se opustite.

 

"Crna kafa ne predstavlja kalorijsko opterećenje i ne remeti vaš post", tvrdi on za časopis Men's Health.

 

Povremeni post je popularan među dijetama. Budući da ograničava unos kalorija i pomaže u suzbijanju žudnje za šećerom, dokazano je učinkovit alat za mršavljenje, a ljudi najčešće slijede dva oblika posta - 16:8 ili 5:2.

 

16:8 je oblik u kojem svakog dana sve svoje obroke konzumirate u rasponu od 8 sati, dok je 5:2 režim prehrane u kojem se dva dana tjedno pridržavate posta.

 

Naravno, voda se svakako mora piti koji god režim prehrane primjenjivali. Proteine i šećer ćete izbjegavati, a isto važi i za dodatke kafi.

 

Iako crna kafa neće utjecati na uspješnost vašeg posta, zaslađivači poput šećera i meda, kao i mliječni proizvodi, napravit će kontraefekt. Prema tome, ako je ikako moguće, pijte svoju kafu čistu tijekom trajanja dijete radi postizanja zadovoljavajućih rezultata.

 

Angelo Poli također naglašava da, ako je cilj smanjenje tjelesne težine, kafa ne predstavlja prepreku, ali ako je riječ o želji da se organizam očisti, onda čak ni crna kafa nije dobra ideja.

 

Svrha bilo koje je dijete, između ostalog, i samodisciplina i mijenjanje ustaljenih navika. Stoga, izbor je na vama. Ako ste osoba koja jednostavno ne može bez kave, što je potpuno razumljivo, ne brinite, kofein neće naštetiti vašoj dijeti. Samo izbjegavajte dodavanje šećera ili šlaga.

Izvor: