Niste spremni za ramazan? Nije problem, njegova vrata su svakako otvorena

.
Ukoliko ne možete postiti ovaj ramazan, ukoliko ne možete ići u mesdžid na teraviju, ukoliko ste toliko skrhani da vam se mjesec prišunjao i ne osjećate da ste uopće spremni za njega zapamtite:

Ramazan je u svakom slučaju mjesec milosti. Ramazan je u svakom slučaju mjesec oprosta. Ramazan je u svakom slučaju mjesec prihvatanja i nagrađivanja i odgovora na dove.

 

Umjesto da osjećate krivicu i ljutnju zbog nemogućnosti da postite i provedete ovaj mjesec u mesdžidu ili ste nepripremljeni, pronađite kreativne načine da se ponovo povežete sa svojim Stvoriteljem. Vaša briga o svom zdravlju, vaša briga o drugima, vaše dove, vaš Kur’an, vaš zikr, vaša sadaka, vaše pranje veša i odlazak na posao kao i briga o djeci i pomaganju roditeljima i pripreme za ispite, sve to, svi oni, su ibadet koji se u uvećava u ovom mjesecu zavisno od vašeg nijjeta.

 

 

 

Ukoliko osjećate da su se za vas vrata zatvorila i da mjesec još nije počeo, ne zaboravite: Allah neće zatvoriti jedna vrata svome robu, Svojom mudrošću, a da mu neće otvoriti dvoje vrata Svojom milošću. Ibn Kajjim

 

Allahu naš, mi nismo spremni, naša srca su tvrda i naših grijeha je puno, ali Ti si onaj koji sve prašta, Onaj koji voli, Koji se odaziva i sve je za Tebe lahko, pa učini nas uspješnim! Približi nas Sebi! Budi zadovoljan nama, oprosti nam, odgovori na naše dove i uvedi nas i svakoga od onih koje volimo u najveće džennetske deredže bez polaganja računa. Amin!

 

Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Izvor: