Otkrijte tajne ljepote prekrasne Jennifer Lopez

Ako postoji zvijezda za koju sa sigurnošću možemo reći da je otkrila fontanu mladosti, to je Jennifer Lopez. Iako će napuniti 50, izgleda bar dvije decenije mlađe.

U čemu leži tajna njenog mladolikog izgleda?

Pojavljivanjem u brojnim modnim časopisima i snimanjem serija, filmova, te nove muzike kojom još uspijeva da dosegne vrhove muzičkih lista, ova ljepotica dokaz je da su godine samo broj, pogotovo kada je riječ o vođenju aktivnog načina života, prenosi ljepotaizdravlje.ba.

Jennifer je nedavno otkrila kako je njena dnevna rutina zapravo jednostavna, ali da strogo izbjegava ove tri stvari kako bi se osjećala dobro i izgledala mladoliko.

Kofein

Jennifer godinama brine o svom tijelu, i to se vidi. Teško možemo zamisliti dan bez šolje kafe, ali latino diva odlučila se na život bez kofeina, ne bi li njena koža izgledala mlađe. Uz to, trudi se da izbjegava stres, jer mnoge žene upravo pod stresom piju ogromne količine kofeina. Iako nove studije pokazuju da ispijanje kafe ima svoje dobrobiti, svi koji konzumiraju više od tri šolje dnevno izloženi su riziku od srčanog udara i probavnih smetnji.

Alkohol

Popiti čašu vina mnogima nije na odmet, ali Jennifer izbjegava i alkohol. Trudi se da jede zdravu hranu, unosi dovoljno vode, a svako jutro i meditira. Posljedice prekomjernog konzumiranja alkohola, za žene su pogubnije nego za muškarce i Lopez je toga svjesna. Ako želite zdravu kožu, zategnuto tijelo i dobar izgled u pedesetima, možda s vremena na vrijeme odreći se alkohola i nije tako loša odluka.

Nedostatak sna

Svi znamo koliko je važno dobro se naspavati kako bismo funkcionisali bez anksioznosti i kako bi usporili starenje. Dobar životni stil i briga o mentalnom zdravlju su ključ uspjeha ako želite da izgledate i osjećate se mladima. Jennifer zaista slavi svoje tijelo. Svojim primjerom, načinom života i prihvatanjem oblina, postavila je temelje za mnoge mlade žene koje se još bore i trude pronaći ispravan put u prihvatanju svog tijela. Nezavisno od toga koji ste “body type”, možete se osjećati zdravo i mlado. J. Lo je dobar primjer kako se može izgledati dobro ako se fokusirate na zdravlje i svoju unutrašnju i spoljašnju ljepotu.