Ovo su zlatna pravila za boravak na suncu s djecom, jednu stvar nemojte ignorirati

.
BEBINA je koža i do pet puta osjetljivija od kože odraslih i važno ju je ljeti zaštititi od sunca, kao i pravilno njegovati. Ako vaša beba ima manje od šest mjeseci, posebno je važno ne izlagati je izravnom suncu, koje na tako osjetljivoj koži može izazvati ozbiljna oštećenja poput opeklina.

Ljeti bebina koža treba posebnu njegu, a mi vam donosimo savjete na što sve trebate pripaziti.

 

Zlatna pravila za boravak na suncu

Razmišljate li o boravku na plaži s bebom ili ljetnim šetnjama koje nisu samo predvečer, jako je važno da ipak izbjegavate sunce od 10 sati pa sve do 17 sati. Također, čak i kada boravite u hladu, bebinu kožu namažite kremom s visokim zaštitnim faktorom, od 30 i više. Birajte proizvode koji štite i od UVA i UVB zraka. Prilikom nanošenja kreme posebnu pažnju obratite na stražnji dio vrata i uške.

 

Navika koju biste svakako trebali usvojiti tijekom ljetnih mjeseci je stavljanje šeširića svjetlije boje na glavu bebe čim izlazite, kao i sunčanih naočala koje imaju 99% UV zaštitu.

Kod odijevanja pripazite da ljetna odjeća bude lagana, od prirodnih materijala te da prekriva veći dio tijela - pogotovo ruke i noge - kako biste zaštitili bebinu kožu od sunca. Od materijala najčešće se preporučuju pamuk i lan, a kao i za šeširić, savjetuje se da birate odjeću svjetlije boje koja će odbijati sunce. Pripazite i da su pelene odgovarajuće veličine kako biste izbjegli mogući osip od pelena i mijenjajte ih češće ljeti.

 

Kako bebinu kožu održati mekom čak i ljeti?

Poput odraslih, bebe se ljeti češće znoje i potrebno je povremeno ih osvježiti. Ako ste kod kuće, najbolje je pripremiti mlaku kupku u kojoj će vaša beba uživati. Za kupku bebe obavezno birajte dermatološki provjerene proizvode koji ne sadrže poznate alergene i koji djeluju protuupalno i regenerativno na najosjetljiviju dječju kožu.

 

Nakon kupke upotrijebite ulje za meku i glatku kožu vaše bebe bez iritacija. Izaberite ulje bez bojila, mineralnih ulja i silikona. Upravo je Lupilu ulje za njegu bebine kože dermatološki provjereno i sadrži vitamin E. Dovoljno je samo nekoliko kapi nakapati na dlanove i nježno umasirati u kožu.

Ulje za njegu kože možete nakapati na meku krpu i utrljati na kožu u području pelena kako biste spriječili iritacije od pelena ljeti.

 

Boravite li duže vrijeme s djetetom vani, na plaži ili jednodnevnom izletu, svakako ljeti uvijek pri ruci imajte blage vlažne maramice koje možete koristiti za osvježenje i njegu kada niste u mogućnosti pripremiti mlaku kupku.

Nabavite i potrebne rekvizite

Držite li se prethodnih savjeta, možete bez brige uživati s bebom i na plaži, no ipak nabavite potrebne rekvizite. Svakako se preporučuje da na plažu ponesete i suncobran ili popularni šator za bebe, gdje možete skloniti vašu bebu ako ocijenite da je sunce prejako. Bebina kolica moraju imati i zaštitni suncobran te je važno da je on fleksibilan kako biste ga mogli namještati i bezbrižno uživati s bebom na otvorenom. Danas na tržištu postoje i zakloni za kolica s već ugrađenom UV zaštitom. Mala djeca mogu opekline od sunca dobiti i za vrijeme vožnje u automobilu, pa bi bilo najbolje da ljetnih mjeseci nabavite sjenila za auto ili specijalne folije.

 

U slučaju da je beba dobila blage opekline od izlaganja suncu, prepoznati ih možete po crvenom, toplom i bolnom mjestu te svrbežu kože. Blage opekline možete liječiti tako da bebu kupate u mlakoj kupki, povremeno stavljate obloge i izbjegavate sunce neko vrijeme, a ako je izlazak neodgodiv, svakako prekrijte područje s blagim opeklinama.

Da bi koža vaše bebe ostala i ljeti njegovana te meka, najbolje je izbjegavati sunce i pridržavati se ovih savjeta te koristiti blagu i dermatološki provjerenu kozmetiku za njegu, kao što je Lupilu kozmetika. Naime, cijela linija Lupilu kozmetike je veganska, dermatološki testirana, bez mineralnih ulja, bez silikona i bez parabena. Lupilu proizvodi čiste, štite, njeguju te djeluju protuupalno i regenerativno na najosjetljiviju dječju kožu

Izvor: