bingo novi 1000x100

Riješite se podočnjaka pomoću naočala

š
Možda ste navikli da stavljate korektor u par malih tačkica ispod očiju ili brzim zamazivanjem, ali ispostavilo se da je to zapravo nedovoljna količin

Ovog mjeseca bezbroj šminkera i bjuti entuzijasta isprobavali su veoma neobičan trik nanošenja korektora – iscrtavanjem naočara.

Da dobro ste pročitali, uz pomoć korektora nacrtate naočare oko vaših očiju, a potom ih razmažete spužvom za šminkanje ili četkicom.

Zapravo, apliciranjem korektora na ovaj uvrnut način pravite savršenu bazu za sjenku i dobijate zategnutiji izgled okoloočne regije. 

Pogledajte VIDEO.

Možda ste navikli da stavljate korektor u par malih tačkica ispod očiju ili brzim zamazivanjem, ali ispostavilo se da je to zapravo nedovoljna količina nanijetog proizvoda da u potpunosti prikrije naše neprijatelje - crne kolutove.

Trik nanošenja korektora postao je viralan na TikTok platformi, pa je recimo vidio korisnice Serene Lakkiss imao skoro milion pregleda, gdje je ona potvrdila da je ovaj način apliciranja podloge savršen za pokrivanje podočnjaka i neujednačenog tena.

Također tvrdi da je očigledno pogrešno stavljala korektor sve vrijeme jer da joj sada šminka izgleda mnogo bolje – iako se oduvijek trudila da što profesionalnije nanese bazne proizvode.

Izvor: