TEHNOLOGIJA

Najskuplje nije najbolje: Slušalice sa dijamantima koštaju i do 200.000 dolara

Najskuplje slušalice na svijetu nisu i najbolje, ali su svakako onaj tip elektronike za kojim će se svi okretati. Naravno, ukoliko imate 100.000 dolara viška. Kako piše Mashable čiji je novinar prošetao…

Najskuplje nije najbolje: Slušalice sa dijamantima koštaju i do 200.000 dolara

Najskuplje slušalice na svijetu nisu i najbolje, ali su svakako onaj tip elektronike za kojim će se svi okretati. Naravno, ukoliko imate 100.000 dolara viška.

Kako piše Mashable čiji je novinar prošetao ovogodišnjim CES-om u Las Vegasu, dijamantne slušalice proizvođača Onkyo su prvenstveno modni detalj, zapravo izuzetno skup modni detalj, pa tek onda komad elektronike.

Ukrašene su 20-karatnim dijamantima, a u zavisnosti koliko "kamenčića" na uređaju ima, toliko mu cijena može skočiti, pa tako jedan par slušalica Onkyo može koštati od 80.000 dolara do 200.000 dolara.

Dijamanti su poredani što po slušalicama, što po kablovima, pa i po daljinskom upravljaču. Predstavnik kompanije je čak rekao kako specifikacije slušalica, ono što ih čini kvalitetnima ili ne, zapravo uopće nisu bitne. Vjerovatno je i upravu kada je u pitanju ovakav proizvod.

Ipak, dok slušalice svakako nisu napravljene za audiofile željne besprijekornog zvuka, Mashable naglašava kako kvalitet uopće nije loš te da je riječ o vrlo dobrim slušalicama.

Da li vrijede 100.000 dolara, ta odluka svakako ostaje na potencijalnom kupcu.

Usporedbe radi, audiofilski Sennheiser HE 1 vjerovatno su najbolje slušalice na planeti, a vaše mogu biti za puno manje novca - "svega" 55.000 dolara.

 

(Izvor: Klix.ba)