Na području Cazina zabilježeno tri saobraćajne nezgode u protekla 24 sata

Cazin
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 0°C, dok je vodostaj Mutnice 50,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata nije imala krivičnih djela i remećenja javnog reda i mira, imali su tri intervencije.

Što se tiče sigurnosti u saobraćaju zabilježene su tri saobraćajne nezgode.

U Ulici generala Izeta Nanića prilikom sudara 2m/v lakše je povrijeđena jedna osoba. Na područiju Šturlića zabilježena je saobraćajna nezgoda u kojoj su sudjelovala dva učesnika. U trećem slučaju sudjelovala su dva učesnika i niko nije povrijeđen, a nanešena je šteta automobilima.

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć, bez intervencija.

U proteklom perijodu pomoć Hitne službe Cazin zatražilo je 57 osoba, dok je sanitet korišten pet puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje odvija se uredno, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području Cazina prema sljedećem rasporedu:

Dana 26.10.2021. godine

  • od  09:00 do 15:00 sati  kupci sa trafopodručje Šturlić 2 – Derviševići, Šturlić – Debeljak,
  • od  09:00 do 15:00 sati nisko-naponska mreža Ćuprija Škola i Mujakići,

Dana 27.10.2021. godine

  • od  09:00 do 10:00 i od 15:00 do 16:00 sati  kupci sa trafopodručja trafo-područja: Pećigrad 1, 2 i 3, Krakača Mrcelji, Krakača 1, 2 i 3, Visibaba, Krakača Vodovod, Hadžići Ćatići, Hadžići Vodovod, Skokovi Medic, Skokovi 2, Hadžići, Žunići, Brezova kosa-Kličići, Brezova Kosa 2-Begići, Vodovod Brezova kosa, Šišići, Hadžići 3-Jusin put, GSM Tahirovići, Džehveruša 1, Mahmutovići, Brezova kosa 1, Mahmutovića bazen, Muhadžeri, Karaula, Selište, Pajića potok, Strane 2,
  • od  09:00 do 16:00 sati  kupci sa trafopodručje Pećigrad 2 i Škrgići,
  • od  09:00 do 15:00 sati nisko-naponska mreža Bajrići i Toromani 1,

Dana 28.10.2021. godine

  • od  09:00 do 15:00 sati  kupci sa trafopodručje Šturlićka Platnica 2, Pjanići 1 i 2, Krndija 1 i 2,
  • od 09:00 do 15:00 sati nisko-naponska mreža Šturlić Lipa i Šturlićka Platnica 3,

Dana 29.10.2021. godine

  • od  09:00 do 15:00 sati  kupci sa trafopodručje Urga 1 i Mešići,
  • od  09:15 do 15:15 sati  kupci sa trafopodručje Urga 2,
  • od  09:00 do 15:00 sati nisko-naponska mreža Donja Lučka Kajtazi.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, niske temperature u jutarnjim satima nalažu maksimalno opreznu vožnju, posebno u višim planinskim predjelima Bosne. Kolovoz je mokar i mjestimično klizav, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo i na smanjenu vidljivost, zbog magle.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) saobraća se jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Danas od 08 do 18 sati izvodit će se asfalterski radovi na regionalnom putu Gradačac-Gračanica (Srnice Gornje-Doborovci), pa se saobraćaj preusmjerava na put Gračanica-Bukva-Srebrenik.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.11.

Izvor: