"Pesimističan sam, mislim da će nas Messi napustiti"

Messi
Jedan od kandidata za predsjednika Barcelone

 

Želio je kapiten da napusti Barcelonu i ljetos, ali je na kraju ostao, a od 1. januara ove godine ima mogućnost da pregovara sa ostalim klubovima i da možda potpiše predugovor s nekom od ekipa.

Ono što je sigurno, u Barceloni vlada panika, a predsjednički kandidati uglavnom "kupuju" glasove tako što najavljuju ostanak Messija ukoliko pobijede 24. januara i postanu predsjednik kluba.

Takav pak nije Agusti Benedito, još jedan od kandidata za predsjednika Barcelone, koji smatra da će Messi napustiti klub.

"Ostanak Messija bi bila najbolja vijest za klub, ali nisa previše optimističan. Volio bih da je Messi nedavno u svom intervjuu rekao da mu je želja da ostane u klubu, ali nije i sada moramo da čekamo, strepimo i da vidimo šta će se dogoditi", rekao je Benedito, pa je dodao:

"Istina je da sam pesimističan, morate imatu na umu da je u avgustu rekao da želi da ode nakon 20 godina igranja u Barceloni. Mislim da će nas ostaviti na kraju sezone. Istina je da bi bilo važno za Barcelonu da ostane, on razumije kakve će biti sljedeće dvije godine ukoliko nas napusti".

"Ovdje je već 20 godina, navijač je Barcelone i mislim da je osjetljiv na situaciju", poručuje Benedito, koji se nada ipak da će Argentinac ostati vjeran do kraja katalonskom ponosu.