FFP2 maske već na policama u Austriji- cijene niske, proizvođači uglavnom domaći

maske
Već od danas će u pojedinim trgovinama i trgovačkin lancima (Hofer, Rewe grupa – Billa, Merkur, Penny, Bipa, Adeg – Lidl i Spar) u ponudi biti i FFP2 maske. Njihova cijena bit će 59 centi, a redovna isporuka se očekuje kontinuirano od početka sljedećeg tjedna.


Kao što je i najavljeno na konferenciji za medije austrijske vlade, od ponedjeljka 25. siječnja FFP2 maske bit će potrebne prilikom kupovine i u javnom prijevozu.

Od tog datuma uobičajena kupovina neće biti moguća s jednokratnim ili platnenim maskama. Maske su od danas dostupne i u trgovinama, Hofer, grupa Rewe (Billa, Merkur, Penny, Bipa, Adeg), Lidl, i Spar po cijeni od 59 centi.

U Hoferu i Rewe grupi jedna će osoba moći kupiti najviše pet pojedinačnih maski ili jedno pakiranje od 10 komada, dok će u Sparu i Lidlu jedna osoba moći kupiti samo pet maski, donosi Austrijska novinska agencija (APA).

Prema informacijama, FFP2 “Filtering Face Piece” maske u Rewe Grupi bit će samo one austrijske proizvodnje, na primjer od proizvođača Hygiene Austria. U Sparu bi se također trebale nuditi maske isključivo austrijskih proizvođača.

U srijedu navečer Nacionalno vijeće odlučilo je o daljnjim mjerama protiv koronavirusa. Između ostalog, FFP2 maske bit će oslobođene PDV-a do sredine godine.