Vučić o smjeni crnogorskog ministra koji negira genocid u Srebrenici: Nisam oduševljen

asd
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć za beogradske medije povodom najavljene smjene crnogorskog ministra pravde Vladimira Leposavića zbog nepriznavanja genocida u Srebrenici da nije iznenađen niti oduševljen svim potezima nove vlasti u Podgorici.

Njima je važnije da su njima oduševljeni u State Departmentu i u Briselu, nego u Beogradu. To je njihov izbor, neću da se miješam u njihove unutrašnje stvari – rekao je Vučić.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio je ostavku od ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog izjava o genocidu u Srebrenici.
 
Leposavić je ranije izjavio da će priznati genocid u Srebrenici “kada se to nedvosmisleno utvrdi”, te da je sud u Hagu, gdje je suđeno za taj genocid, “izgubio svoj legitimitet”.

Tražio sam ostavku Leposavića jer smatram da je to najbolji način da ličnim činom pokažemo svoju odgovornost. To sam uradio u petak, to sam uradio i danas, želeći da zaštitim prvo integritet ove Vlade. Pošto je Leposavić ostao dosljedan svom stavu, donio sam tešku odluku – prijedlog o razrješenju člana Vlade, u ovom slučaju ministra Leposavića – kazao je Krivokapić u vanrednom obraćanju javnosti u ponedjeljak.