Protesti u Zenici, navijači i simpatizeri Čelika imaju poruke za Kasumovića i gradsku upravu

...
"Čelik je Zenica" U Zenici je počeo protest navijača i simpatizera Nogemetnog kluba Čelik koji su nezadovoljni odnosom gradske uprave prema klubu.

Robijaši su se okupili na Trgu Alija Izetbegović u Zenici, a za sada, kako se i najavljivalo, sve protične mirno i bez nereda.

Navijači imaju poruke za gradonačelnika i gradsku upravu, pošto je od ranije poznato da NK Čelik traži da se ispoštuje sporazum koji se odnosi na odnose kluba i samom grada Zenice.

Zbog nepoštovanja ovog sporazuma NK Čelik je prije nekoliko dana tužio Grad Zenicu.

Robijaši su proteklih dana proslavili 76. rođendan Čelika, takođe bez incidenata, a večeras je njihov glavni cilj da pošalju jasnu poruku gradskoj upravi i gradonačelniku kako sa zeničkim simbolom nema političkih igara i prepucavanja i kako mora da se do kraja poštuje navedeni Sporazum.

"Ovaj pokret nikada neće niko utišati"

Prisutnima su se obratili predstavnik UG Robijaši 1988 Zenica Kenan Zimeri.

"Hvala što ste došli u ovom broju, Zenica je živa i Čelik će zato živjeti. Grad se ne pridržava odredbi iz sporazuma, ovaj skup nije politički. Mi smo samo Čelikovi i crno crveni i ničiji više. Ovaj pokret nikada neće niko utišati. Očekujemo da gradonačelnik ispoštuje sporazum i da prestane omaložavat Čelik", izjavio je Zimeri.

Član Uprave NK Čelik Robert Jonjić se također obratio prisutnima.

"Razlozi što smo se okupili ovdje je odnos gradske uprave i gradonačelnika prema našem simbolu. Ovo traje već dugo i sada krše sporazum i ne znam zašto to rade. Poslovni prostori i njihov najam pripada Čeliku i nećemo dozvoliti da se ovako ophode prema Čeliku. Stojali smo ovdje prije pet godina, nema ovdje politike, mi smo Čelikovci i mi smo protiv svake graske vlasti koja ne postuje naš klub. Ovo nije stvar samo Čelika nego dostojanstva cijele Zenice", jasan je bio Jonjić.