SENAD ŠEPIĆ BRUTALNO ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Očajni pokušaji prebacivanja vlastite nesposobnosti na druge

Home

SENAD ŠEPIĆ BRUTALNO ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Očajni pokušaji prebacivanja vlastite nesposobnosti na druge

U organizaciji Gradskog odbora Stranke demokratske akcije (GO SDA) Bihać, večeras je u ovom gradu održana tribina pod nazivom "Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja", na kojoj je predsjednik stranke Bakir Izetbegović govorio o gorućim problemima i trendovima na bh. političkoj sceni.

Između ostalog, Izetbegović je prozvao bivšeg članak SDA, zastupnika u Parlamentu BiH Senada Šepića za pojedine projekte koji nisu realiziranu u Krajini, između ostalog, za glasanje protiv povećanja akcize na naftne derivate.

Povodom izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, danas se oglasio parlamentarac Senad Šepić koji je oštro reagovao na izjave Izetbegovića, a kompletan komentar na jučerašnju posjetu Izetbegovića Gradu Bihaću, pročitajte u nastavku:

Iako nemam namjeru se baviti niti posebno više komentarisati politiku i poteze Bakira Izetbegovića, neke stvari se, radi javnosti i našega naroda, ne mogu prešutjeti. Kada se god budu bavili sa mnom, podmetali i pokušavali odgovornost za neuspjeh svoje autistične i nesposobne politike prebaciti na mene, oglasiću se i odgovoriti. Argumentima i istinom.

Sinoć u Bihaću, na tribini, pred lokalnim rukovodstvom i kadrovima SDA, u prisustvu medija, Izetbegović je svoj lični, mizerni učinak i rezultat svoje vladavine i odnosa prema Krajini, pravdao time da bi se mnogi projekti koji stoje više od 20 godina evo baš sad riješili da 'dvojica krajiških parlamentaraca, iz politikantskih razloga nisu to zaustavila glasajući protiv akciza i da on neće dozvoliti da ti poslanici budu opozicija narodu i državi i da se sa jednim od njih završilo, te da više neće biti popuštanja prema onima koji budu nastupali protiv rukovodstva SDA...'.

Na ovakva prozivanja i podmetanja, jednim dijelom i prijetnje, želim reći nekoliko stvari.

Prvo, protiv akciza su, zadnji put u Parlamentu BiH glasali 23 kolegice i kolege, a ne samo dvojica krajiških parlamentaraca, dok je samo 14 bilo za, od kojih tek pola Kluba poslanika Stranke koju danas, na ovakav način vodi Izetbegović. 
Drugo, akcize su novi nameti i poskupljenja ljudima života, služile bi za pokrivanje i vraćanje dugova i starih kredita, i ne bi bilo nikakvih velikih novih cesta, a što su potvrdile i nedavno objavljene odluke Vlade Federacije BiH u kojima se obrazlaže da će se kredit Razvojnoj banci vraćati iz akciza. Treće, dosad je skoro osam milijardi km prikupljeno po osnovu akciza i putarina u zadnjih 10 godina. Neka pokaže ceste koje su izgrađene tim sredstvima, a pošto je bio u Bihaću, trebao je Krajišnicima odgovoriti, koje ceste su u Krajini izgrađene od tih 700-800 miliona km, koliko je od ukupno tih 8 milijardi, prikupljeno u tom dijelu BiH? Isto se pitanje može i treba postaviti za svaki drugi dio naše zemlje. 
I četvrto, mogao je pregledati svoja ranija predizborna obećanja o investicijama u Krajini, o kargo aerodromu Željava, Unskoj pruzi, plinifikaciji USK, brzoj cesti Sarajevo- Bihać... i odgovoriti šta je od toga uradio, koliko je investicija osigurao u Krajini, u 6 godina koliko je predsjednik BiH, a dobio je u tom kraju najveći broj glasova, koliko je imenovanja krajiških kadrova izvršio on, kao i njegovi premijeri u Vladi Federacije i u Vijeću ministara BiH... Da mu pomognemo, od više stotina imenovanja, nema niti 2 posto kadrova iz tog dijela BiH; nakon 6 godina čekanja i lažnih obećanja, djeca u centru Cazina u osnovnoj školi u rukavicama pohađaju nastavu, a naš narod koji je primoran kruh zarađivati van granica BiH, na graničnim prelazima čeka i po 3 sata, uprkos desetinama apela, molbi i inicijativa koje su krajiški parlamentarci upućivali i usvajali u Parlamentu BiH.

Ovo su činjenice, gospodine Izetbegoviću, a to što ste Vi sinoć govorili, su očajni pokušaji prebacivanja vlastite nesposobnosti na druge i prazna, lažna obećanja kojih je naš narod svjestan, u što ćete se uvjeriti dok bude prva izborna prilika.

Zato sam uvjeren da našem narodu i zemlji treba nova, kredibilna politika, koja razumije ovo vrijeme i potrebe i koja će moći vratiti dostojanstvo našem čovjeku i vjeru u bolju, odgovorniju i pošteniju politiku koja radi za sve ljude, a ne samo za odabrane, uske skupine, porodično i interesno povezane kako je danas slučaj i sve ću učiniti da naša zemlja dobije, pokrene se i uspije sa ovakvom, novom politikom i sposobnim, a ne podobnim ljudima.

 

 

/vijesti/izetbegovic-u-bihacu-kazu-mi-da-ne-govorim-narodu-da-je-dobro-ja-govorim-da-je-bolje-foto

Topic
Objavito: Pet, 06/30/2017 - 10:59

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top