Postanite dio tima RK „Krajina“ Cazin, jednog od najorganizovanijih sportskih kolektiva

Pioniri Rukometnog kluba „Krajina“ Cazin dječaci rođeni 2006. godine i mlađi proteklog vikenda odigrali su prijateljsku utakmicu sa Rukometnim klubom „Drenak“ iz Slunja. Bila je ovo odlična prilika da cazinski pioniri svoja umijeća i vještine pokažu pred domaćom publikom.

Rukometaši RK „Krajina“ Cazin, uz raskošan talenat, pokazali su ozbiljan i disciplinovan pristup igri te su od samog početka držali rezultat utakmice u svojoj kontroli. Odličnom igrom u oba smjera najviše su se izdvojili domaći Kapić Dženis i Nadarević Dženis, a preko 15 odbrana prikupio je Čaušević Faris, sve trojica rođeni 2007. godine.

Cazinski rukometni klub jedan je od najorganizovanijih sportskih kolektiva i jedini koji svoje treninge pored centra grada provodi i u mjesnim zajednicama Ćoralići i Pećigrad i na takav način omogućuje bavljenje rukometom mnogim osnovcima koji za to nisu imali priliku, a takav rad lagano pokazuje svoje rezultate. 

Sljedećeg vikenda uprava kluba za svoje polaznike organizira odlazak na utakmicu Lige prvaka između PPD Zagreb i SG Flensburg-Handewitt, sudar rukometnih velikana, a i bosanskohercegovačke braće Benjamina i Senjamina Burića. 

Svi zainteresirani cazinski osnovci koji imaju želju da se bave rukometom mogu se upisati subotom i nedjeljom u gradskoj dvorani u terminima treninga u 10:00 sati, a učenici iz Ćoralića i Pećigrada sve informacije o rukometnim sekcijama mogu dobiti kod svojih nastavnika Tjelesne i zdravstvene kulture.

Image