Amir Hušić donio Krajini važnu pobjedu protiv "Rudara"

Danas je na Gradskom stadionu u Cazinu odigrana utakmica FK "Krajina" savladao ekipu FK "Rudar" Han Bila s rezultatom 1:0 pogotkom Amira Hušića u 80. minuti susreta.

Bila je ovo izrazito teška i tvrda utakmica sa malo prilika za postizanjem pogotka, pa je prvo poluvrijeme završilo bez golova, 0:0. Obje ekipe su igrale bez konkretnih akcija i udaraca na protivnički gol, pa gledatelji u prvom dijelu nisu mogli uživati u dobroj utakmici. Tek u drugom dijelu domaća ekipa se budi, te konstantno pokušava doći do prilike da ugrozi gol protivničkog golmana. To se desilo pred kraj utakmice, kada pred golom gostiju nakon gužve najbolje se snalazi obrambeni igrač Amir Hušić te pogađa iz neposredne blizine za vodstvo Krajine od 1:0.

Potom se desio kraći prekid utakmice zbog zdravstvenog problema stručnog osoblja na klupi Krajine, ali ubrzo se susret nastavlja gdje smo do kraja vidjeli po nekoliko prilika sa obje strane.

Na kraju, domaća ekipa s minimalnom pobjedom može biti više nego zadovoljna, s obzirom na to da igra nije bila na nivou kakvu Krajina može ostvariti.

U narednom 5. kolu 23. septembra Krajina gostuje u Busovači kod istoimene ekipe.