Barcelona, Atletico ili Real Madrid: Ko trenutno izgleda najbolje?

Barcelona će u narednoj sezoni braniti titulu prvaka, ali će sada imati mnogo jače izazove, jer se posebno Real Madrid pojačao, a i Atletico Madrid će ponovo imati sjajnu ekipu.

Katalonski velikan je 'ukrao' prvu zvijezdu Atleticu Antoinea Griezmanna, došao je i Frenkie de Jong, ali se ostatak ekipe nije mijenjao.

Često se spominje da bi Barca mogla vratiti i Neymara. Njegov dolazak je uvjetovan određenim odlasicma i vidjet ćemo kako će Barca na kraju izgledati.

Bez obzira na sve Katalonci su i dalje prvi favorit za osvajanje La Lige.

Sa druge strane Atletico Madrid je promijenio dosta. Otišli su Griezmann, Rodri, Diego Godin, Lucas Hernandez i mnogi drugi, ali su se u rukovodstvu tima iz Madrida pobrinuli da njihov izostanak nadomjste pravim igračima.

Tako su srušli transfer rekord dovođenjem mladog Joaa Felixa iz Benfice za 126 miliona eura, ali je kompletna odbrana posve nove i trebat će im vremena da se na pravi način upoznaju, prenosi Sportsport.

Ipak, i dalje su jaki i sigurno je da će itekako biti opasni po Barcelonu, ali i Real Madrid.

Kraljevi su ovog ljeta doveli nekoliko velikih imena. Prije svega tu je Eden Hazard, stigao je Luka Jović, a defanzivne akvizicije su Eder Militao i Ferland Mendy.

Očekuje se da bi u narednom periodu Zinedine Zidane mogao dovesti još nekoliko fudbalera. Prije svega se tu spominje dolazak Paula Pogbe, a spominju se još Christian Eriksen i Donny van de Beek.

Iza Kraljeva je sezona za zaborav i sigurno je da će ovog puta svim silama krenuti po titulu prvaka, koju su posljednji put osvojili 2017. godine.