Barcelona će "opuhati" Ajax: Na Camp Nou ne dolaze samo De Jong i De Ligt

Barcelona se sprema za velike promjene ovog ljeta u igračkom kadru nakon još jedne blamaže u Ligi prvaka.

Katalonski klub će vjerovatno s duplom krunom završiti i ovu sezonu, ali glavni cilj nije ispunjen, a to je naravno osvajanje Lige prvaka. Već se uveliko špekuliše da će na Camp Nou biti velikih promjena u igračkom kadru.

Tamošnji mediji ovih dana pišu da će Barcelona na transfer listu staviti čak desetoricu igrača, te da žele podmladiti tim. Također, velike šanse su da će i trener Ernesto Valverde dobiti otkaz, a ko će doći umjesto njega još uvijek nije poznato.

Ono što je zvanično jeste da Frenkie de Jong stiže u Barcu na kraju sezone iz Ajaxa za 75 miliona eura, a njemu bi se trebao pridružiti i najbolji drug Matthijs de Ligt koji je u završnim pregovorima s Kataloncima.

No, Mundo Deportivo prenosi da Barcelona na meti ima još jednog igrača Ajaxa. To je Donny van de Beek koji je fantastičnim igrama u Ligi prvaka privukao interes evropskih velikana.

Ovaj 22-godišnjak je na meti Bayerna i Liverpoola, a sada se u to uključila i Barcelona. Oni žele igrati na kartu da će u timu biti De Jong i De Ligt i da bi Van de Beeku bilo dosta lakše da se uklupi u tim Barcelone nego neki drugi.

Navodno, Ajax neće kočiti odlazak ovog mladog igrača, ali su jasno poručili zainteresovanim klubovima da neće prihvatiti ništa manje od 45 miliona eura.

U ljeto 1998. godine Barcelona je također iz jednog kluba dovela čak trojicu igrača, a tada su poslovali s Real Sociedadom. Moguće je da ćemo 21 godinu poslije vidjeti identičnu saradnju s Ajaxom.

Van de Beek je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Ajaxa odigrao 55 utakmica i postigao je 16 golova uz 12 asistencija, prenosi sportsport.ba.