Barcelona promijenila politiku i potrošila 533 miliona eura od odlaska Neymara

Španski klub Barcelona u posljednje vrijeme je totalno promijenio svoju dugogodišnju politiku poslovanja pa su se umjesto proizvodnje igrača u svojoj omladinskoj školi okrenuli prodaji i kupovini.

Sve je krenulo prije dvije godine kada su PSG-u prodali Neymara za nevjerovatnih 220 miliona eura, a od njegovog odlaska Katalonci su se mnogo više okrenuli kupovini igrača, piše Klix.ba

Tako su na dovođenje pojačanja od tada potrošila 533 miliona eura, što je zaista ogroman novac ako se uzme u obzir da katalonski klub u periodu između 2013. i 2017. godine nije potrošio ni euro na pojačanja.

Ove zime doveli su Frenkieja de Jonga za 75 miliona eura, a po milion su potrošili na Kevina Princea Boatenga i Jeisona Murilla.

Također, završen je i transfer Jeana Claira Todiba, koji je će se Kataloncima priključiti na ljeto i to bez obeštećenja, jer će mu tada istaći ugovor s Toulouseom.

Podsjetimo, ranije su za 120 miliona eura doveli su Philippea Coutinha iz Liverpoola, dok su za transfere Ousmanea Dembelea i Paulinja izdvojili oko 198 miliona eura.