Barcelona uništila Prcićev Levante: Petarda u Valenciji

Barcelona je gostovanju kod Levantea upisala visoki trijumf od 0:5.

Prvo lice meča je bio Linoel Messi koji je postigao tri gola i zabilježio dvije asistencije. Prvu priliku na meču imali su domaći koji su preko Boatenga probali povesti, ali je Ter Stegen bio uspješniji u situaciji jedan na jedan.

Levante u ostatku meča nije imao šta da traži. Suarez je nakon 35 minuta igre postigao gol na asistenciju Messija, a osam minuta kasnije je već bilo 0:2. Messi je poentirao nakon što ga je sjajno proigrao Busquets.

Drugi dio je počeo drugim golom Messija, a trećim za Barcelonu. Odličnu akciju je završio Argentinac koji je trinaest minuta kasnije kompletirao svoj hat-trick. Igrala se 60. minuta kada je Vidal vratio loptu Messiju koji je sa par metara pogodio za 0:4. Posljednji gol na meču je postigao Pique u 88. minuti susreta.

Bh. reprezentativac, Sanjin Prcić, je ušao u igru u 70. minuti. U zadnjim sekundama meča je imao sjajnu priliku, ali je Ter Stegen paradom skinuo šut i ostavio Levante bez postignutog gola. Levante je susret završio sa 10 igrača jer je Cabaco trinaest minuta prije kraja zaradio isključenje.

U mečevima koje su počeli ranije, Sevilla je na svom terenu savladala Gironu sa 2:0. Betis je slavio kod Espanyola sa 1:3, dok nije bilo pobjednika u meču između Huesce i Villarreala (2:2).

Levante – Barcelona 0:5 (Suarez 35’, Messi 43’, 47’, 60’, Pique 88’)
Sevilla – Girona 2:0 (Banega 55’, Sarabia 64’) GOLOVI
Espanyol – Betis 1:3 (Garcia 24’ / Lo Celso 43’, Tello 85’, Duarte (autogol) 90+’) GOLOVI
Huesca – Villarreal 2:2 (Cucho 44’, Longo 90+’ / Bacca 63’, Moreno 81’) GOLOVI