BiH u polufinalu baraža Lige nacija igra protiv Sjeverne Irske

Okončane kvalifikacije za Euro 2020.

Kvalifikacije za Evropsko nogometno prvenstvo 2020. godine okončane su večeras. Plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta izborio je Vels koji je u grupi E pobijedio Mađarsku rezultatom 2:0. 

U istoj grupi Slovačka je istim rezultatom bila bolja od Azerbejdžana 2:0, ali je kvalifikacije završila na trećem mjestu s bodom manje u odnosu na Vels. 

Njemačka je u grupi C deklasirala Sjevernu Irsku rezultatom 6:1, dok je u ovoj grupi Holandija porazila Estojinu 5:0.

S obzirom na ovakve ishode mečeva, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalnom susretu baraža Lige nacija koji je na rasporedu 26. marta 2020., igrat će sa Sjevernom Irskom na domaćem terenu. Drugi polufinalni par činit će Slovačka i Republika Irska.

U žrijebu 22. novembra bit će određeno koji pobjednik polufinala će igrati kod kuće u finalu baraža.

Zanimljivo je bili i u grupi G u okviru koje je Sjeverna Makedonija pobijedila Izrael slavivši minimalan trijumf rezultatom 1:0. Latvija je ostvarila minimalan trijumf nad Austrijom rezultatom 1:0, dok je Poljska u uzbudljivom meču savladala Sloveniju 3:2. 

U grupi I, Belgija je deklasirala Kipar rezultatom 6:1, dok je Rusija u gostima slavila uvjerljivu pobjedu protiv San Marina rezultatom 5:0. U ovoj grupi Škotska je savladala Kazahstan 3:1.