Bošnjaković: Željo je Željo, bio prvi ili ne

Trener Slobode pred utakmicu sa Željezničarom.

Trener Slobode, Milenko Bošnjaković, rekao je pred utakmicu sa Željezničarom da je atmosfera u ekipi dobra, da se u svlačionici čuje muzika i da je to preduslov za dobre rezultate.

U goste im sada dolazi Željezničar, a Bošnjaković ističe da je to Željo, bez obzira koji na tabeli bio i u kakvoj formi.

- Nismo se vidjeli dvije sedmice, upoznaćemo vas šta smo radili i šta se desilo u klubu i prvom timu. U međuvremenu smo bogatiji za dva boda. Zadovoljni smo zalaganjem igrača u protekle dvije utakmice. Izvukli smo ekipu iz letargije, lošeg raspoloženja. Napokon je dobra asmosfera na terenu, čuje se podrška, napokon se u svlačionici čuje muzika. Bez dobre atmosfere nema dobrih rezultata”, istakao je Bošnjaković, pa dodao:

- Željo je Željo. Bio prvi ne bio prvi, bio u formi ili ne. Željo je Željo. Znamo njihove prednosti i mane, znamo njihov cilj i šta im znači pobjeda. Ali ja govorim igračima da je borba za goli život je uvijek veći motiv nego borba za vrh. Računamo na sve igrače koji su tu. 

- Treninzi su bili dozirani, da ne bismo imali novih povreda. Radimo tempom koji je primjeren trenutno igračima, a ne onim kojih bi ja zacrtao… Imamo dvije sedmice pauze, pripremaćemo se i za utakmicu protiv Zvijezde 09, to će za nas jako težak i važan meč. Naša dva mlada igrača su dobila pozive u reprezentaciju, Beganović i Maksimović, jako nam je drago zbog toga.