Bruno Fernandes: Znam šta je Ronaldo pričao o meni i hvala mu na tome

nog
Fernandes je nakon iscrpnih pregovora odlučio da karijeru nastavi u Manchester Unitedu, a Sporting je od njegove prodaje inkasirao skoro 80 miliona eura.

Ovaj 25-godišnji fudbaler je sigurno veliko pojačanje za Crvene đavole, te se navijači nadaju da će biti prekretnica ka povratku ovog tima u sami vrh evropskog fudbala.

Mnogi su ga odmah uporedili s Cristianom Ronaldom koji je također iz Sportinga stigao u United, a sve ostalo je historija. Bruno Fernandes je poručio da je uvijek pratio Ronalda, te da mu je on uzor.

"Od početka sam fan Cristiana Ronalda i uvijek sam ga pratio. Zbog njega sam uvijek želio da igram za Manchester United i sretan sam što se to ostvarilo. Svaki igrač koji dođe u ovaj klub želi da osvoji sve što može, pa tako i ja. Veoma sam ambiciozan i vjerujem da će ovo biti jedna lijepa priča", rekao je Bruno, te otkrio zanimljivu priču.

"Znam da su ljudi iz kluba pitali Cristiana šta misli o meni i kakav sam kao čovjek i igrač. Znam da me pohvalio dosta i ovim putem mu se zahvaljujem na tome".