Bubamara Cazin s velikim očekivanjima ulazi u proljetni dio sezone

Proteklog vikenda počeo je proljetni dio prvenstva u Prvoj futsal ligi F BiH, gdje se u Grupi 1 takmiči MNK Bubamara iz Cazina.

Cazinska ekipa je odigrala solidan prvi dio sezone te zauzela 2. poziciju iza prvoplasiranog Željezničara, koji imaju jednu pobjedu više. Ambicije kluba su osvajanje prve pozicije te plasman u viši rant takmičenja, Premijer ligu BiH, gdje su prije dvije godine igrali baraž.

U nastavku sezone cilj je isti, što dokazuje i dolazak čak pet novih pojačanja, dok je klub napustio Elmin Prošić, prešavši u ekipu MNK Centar Sarajevo, a koji je zabilježio i nastup za futsal reprezentaciju BiH. Cazinjani su u prvom kolu bili slobodni, a za vikend 03.02.2019 (nedjelja) od 18:00 igraju domaću utakmicu u Cazinu protiv ekipe MNK Calp Zenica.

Prilika je ovo za cazinsku publiku da na djelu vidi nova pojačanja u proljetnom dijelu sezone što Bubamaru svrstava među glavne favorite za osvajanje prve pozicije. Uoči početka sezone, porazgovarali smo sa golmanom Amarom Omanovićem, koji nam je istakao da se ozbiljno ušlo u pripremni dio sezone kako bi ekipa ušla maksimalno spremna za prve utakmice.

        - "Pripreme su protekle relativno dobro, trenirali smo 2-3 puta sedmično, te ćemo spremno dočekati 2. dio sezone koji je pred nama. Klub je napustio Prošić, koji je pojačao redove sarajevskog premijerligaša, ekipu Centra. U klub je došlo 5 novih igrača, od kojih su dva iz Slovenije, dva iz Sanskog Mosta i jedan iz Brazila. Ambicije su iste kao i na početku sezone, a to je Premijer liga. Sa pojačanjima koja su nam stigla sigurno da smo glavni konkurenti. Ovim putem pozivam našu vjernu publiku da dođu u nedjelju, te da nas podrže u prvoj utakmici u 2019. godini, protiv ekipe Calpa", kazao naj je golman Bubamare, Amar Omanović.

Podsjećamo, Bubamara svoji prvu proljetnu utakmicu igra u nedjelju 03.02.2019 s početkom od 18:00 u Sportskoj dvorani u Cazinu.

bubamara