FUTSAL SE VRAĆA U CAZIN: Bubamari u derbiju kola treba podrška s tribina

Malonogometni klub Bubamara iz Cazina u nedjelju kreće u novu sezonu Prve futsal lige FBiH, a već 1. kolo u Cazin stiže novoosnovnani klub iz Širokog Brijega, MNK Hercegovina.

Cazinska Bubamara u nedjelju od 19:00 sati u Gradskoj dvorani u Cazinu odigrati će 1. kolo protiv Hercegovine, iz Širkog Brijega. 

Širokobriježani kao i Bubamara imaju visoke ambicije u njihovoj debitanskoj sezoni, a to je plasman u najviši rang futsala u BiH. 

mnk

Bubamara će sa nešto drugačijim sastavom u odnosu na prošlu sezonu Bubamara ući u prvenstvo. U klub je stigao povratnik Prošić Elmin, koji je drugi dio sezone nastupao za premijerligaša, Centar Sarajevo. Uz Prošića u Bubamaru je stigao i Nuhanović Edis, provjereno ime sa malonogometnih turnira u sklopu C-Lige. Klub su napustili Brazilac Vitor Lima, te dvojac iz Slovenije, Radonjić i Kovačević. 

“Vjerujemo kako uz podršku naše publike, koja je uvijek bila naš 6. igrač možemo doći do prve pobjede u novoj sezoni, iako vjerujemo da neće biti lako, s obzirom da i Hercegovina ima visoke ambicije kada je u pitanu plasman u Premijer futsal ligu BiH”, poručili su iz MNK Bubamara. 

Utakmica MNK Bubamara - MNK Hercegovina igra se u nedjelju od 19:00 sati u Gradskoj dvorani u Cazinu, a pravi je ovo poziv za sve ljubitelje futsala da podrže Bubamaru u novoj sezoni.

mnk

mnk