Buffon: Koje dijete ne sanja da završi karijeru na Bernabeu?

Nije rekao da je kraj, ali...

Legendarni golman Juventusa i reprezentacije Italije Gianluigi Buffon trebao bi sutra navečer odigrati svoju posljednju utakmicu u Ligi prvaka.

Buffon je u karijeri osvojio gotovo sve trofeje koje jedan preofesionalni fudbaler može da osvoji, ali Liga prvaka mu je ostala nedosanjani san. Na kraju prošle sezone je rekao da će pokušati još jednom u namjeri da se popne na krov Evrope, ali nakon poraza od Real Madrida (0:3) jasno je da će mu sutrašnja utakmica vjerovatno biti i posljednja u ovom takmičenju.

Iako Buffon nije jasno rekao da će na kraju ove sezone okačiti rukavice o klin, iz njegove izjave se da nagovijestiti da će biti tako.

"Bit će ovo ekstremno komplikovan test za nas, ali mi uvijek moramo pokušati nemoguće kako bi aktivirali moguće. Želimo vidjeti da li je zaista razlika u kvaliteti između nas i njih tako velika, tako da ćemo se u Madridu boriti do kraja", poručio je Buffon i osvrnuo se na kraj karijere.

"Ne znam da li će to biti moj posljednji meč u Ligi prvaka, ali koje dijete ne sanja o tome da završi karijeru u Ligi prvaka na Santiago Bernabeu?", upitao se legendarni golman na kraju.