Talentirani fudbaler promijenio klub: Cazinjanin Salko Mujanović novi igrač Čelika!

Bh. napadač Veleža, Salko Mujanović, koji je za ovaj klub igrao 6 mjeseci, danas je zvanično potpisao trogodišnji ugovor sa zeničkim Čelikom, potvrđeno je na stranici ovoga kluba.

Ovaj 21-godišnji Cazinjanin, upisao je 13 prvenstvenih nastupa za Velež pri čemu je postigao tri gola za tri pobjede protiv Orašja, Travnika i Čapljine.

Važno je istaknuti i da je Salko u 11 pripremnih mečeva za Velež postigao šest golova, a gol koji će ostati upamćen je onaj u remiju protiv Sarajeva, koji je ujedno bio i njegov prvi gol u utakmici za Velež.

"Smatram da sam pogodio dolaskom u klub takve veličine, ali došlo je vrijeme da se rastanemo. Hvala svima koji su me podržavali, a posebno mojim saigračima s kojima sam stekao velika prijateljstva", napisao je na svom FB profilu Mujanović.

Mujanović je također izjavio da je izuzetno sretan zbog dolaska u još jedan veliki klub gdje će se potruditi da pokaže svoj talenat.

"Tamo gdje jedna priča završava, druga počinje", izjavio je ovaj talentirani fudbaler odmah nakon potpisanog ugovora.

Salko Mujanović rođen je 15.11.1996. godine u Cazinu. Svoje prve fudbalske korake napravio je u FK Krajina, nakon čega odlazi u Bosna Union, da bi u sezoni 2016/17 otišao u Austriju.

U Austriji je nastupao za Worgl i Rudersdorf, a posljednji klub prije dolaska u Velež bio je Lafnitz. Po vokaciji je krilni napadač, a po potrebi može da igra na poziciji najisturenijeg igrača.

Prošao je sve omladinske selekcije i skoro od samog početka skrenuo pažnju na sebe.Trenere je posebno privukla njegova urođena eksplozivnost i brzina, po čemu se isticao od ostalih saigrača.

Našem Salki želimo puno sreće u nastavku sportske karijere!

Danas je ugovor sa Čelikom na dvije godine potpisao i bivši nogometaš tuzlanske Slobode, Vladimir Grahovac.