Cazinski biciklisti uveličali biciklijadu "Stazama rijeke Une"

U subotu je održana 6. po redu biciklijada "Stazama rijeke Une" koja ima za cilj promociju turizma na Unsko-sanskom kantonu, posebno jednog od bisera Krajine, Štrbačkog buka.

Cazinski biciklisti, članovi Biciklističkog kluba "Cazin", njih 10-ak, uzelo je učešće na ovom događaju gdje su se priključili grupi od 120 biciklista koji su činili karavanu na pomenutoj biciklijadi.

Biciklističko-brdski klub "Daj krug" Bihać bio je organizator ovog događaja, a kao i prethodnih godina, i ovu biciklijadu logistički odradili savršeno gdje su se svi učesnici osjećali sigurno uz redovne odmore, okrepe i odličnu rutu koju su odabrali.

Bihać - Gorjevac - Štrbački buk - Orašac - Dubovsko - Japodski otoci relacija je s kojom su cazinski biciklisti uspješno završili 6. biciklijadu "Stazama rijeke Une" te ponijeli odlične utiske uz najavu da se vidimo i naredne godine.

Biciklistički klub "Cazin" nastavlja sa svojim rekreativnim aktivnostima a već naredni vikend planiran je odlazak u Hrvatsku - Senj, na tradicionalni Uspon na Zavižan.

bk

bk

bk cazin

bk cazin