Cillessen napušta Barcu, čak šest golmana u igri za rezervnu opciju

Holandski golman Jasper Cillessen ovog ljeta će gotovo sigurno napustiti Barcelonu jer više ne želi da bude rezerva u ovoj ekipi.

Cillessen je u prethodne dvije sezone branio samo u Kupu Kralja, dok je prvi golman što se tiče La Lige i Lige prvaka Marc-Andre ter Stegen. Iako je u nekoliko navrata Holanđanin izjavio da nema ništa protiv što većinom sjedi na klupi čini se da se predomislio.

Ovaj nekadašnji golman Ajaxa poručio je čelnicima Barcelone da će ovog ljeta napustiti klub jer želi veću minutažu. Ipak, to ne bi trebao biti problem za katalonski klub koji već ima listu od šest potencijalnih pojačanja što se tiče golmanske pozicije.

Španski mediji navode da će Barca sada izričito tražiti rezervnu opciju za Ter Stegena, a u igri su Tim Krul, Joel Robles, Timo Horn, Koen Casteels, Rui Patricio i Jiri Pavlenka. Na Camp Nou su sigurni da će bar jedan od njih pristati da bude rezervna opcija i da brani većinom u Kupu Kralja.

Cillessen je u Barcelonu stigao na ljeto 2016. godine iz Ajaxa i za dvije sezone na golu Blaugrane je bio na samo dva meča u La Ligi.