Cristiano Ronaldo otkrio cijeli program kojem duguje nevjerovatno tijelo i formu

.
CRISTIANO Ronaldo je s 34 godine i dalje na vrhuncu igre i forme zahvaljujući strogom režimu prehrane i tjelovježbe, kao i disciplini.

Ronaldo slijedi metodu prehrane "malo, a često". Svoj dnevni unos hrane obično podijeli na šest manjih obroka koje konzumira u intervalima od dva do četiri sata. To ne samo da održava pravilan rad i brzinu metabolizma već i sprječava da tijelo osjeća slabost i glad tijekom dana. Također, ključno je što ova metoda održava njegovu razinu masnoće u tijelu izuzetno niskom.

 

Njegovi suigrači primjećuju da izbjegava gazirana pića, smrznutu hranu i crveno meso.

 

"Voda je jako važna", potvrđuje Ronaldo, što je dokazao i nedavnim sklanjanjem bočica Coca-Cole sa stola tijekom tiskovne konferencije uoči ogleda Portugala i Mađarske na Europskom prvenstvu.

"Na treningu radimo nekoliko krugova oko terena, vježbe istezanja i kardio zagrijavanje kako ne bi došlo do nepotrebnih ozljeda", objašnjava Ronaldo te potiče sve da u svoju rutinu vježbanja uvedu obavezno zagrijavanje.

 

Kada je u teretani, Ronaldov glavni trening podijeljen je između kardio treninga, primjerice trčanja, i treninga s utezima.

Osim što je trening zanimljiviji, bitno je dati važnost svim dijelovima tijela, a kombinirane vježbe poboljšavaju snagu i izdržljivost", savjetuje Ronaldo.

Hidroterapija

Kod terapije kontrastnom vodom vruća voda potiče protok krvi kroz tijelo do udova, a onda hladna voda šalje krv nazad u trup te se tijelo tako regenerira. Osim Ronalda, brojni sportaši promoviraju hidroterapiju kao najbolju terapiju za regeneraciju mišića.  

 

Osim klasične hidroterapije, Ronaldo svakodnevno provodi vrijeme u bazenu te ima ustaljenu rutinu plivanja i vježbi koje izvodi u vodi.

Oporavak

Ronaldo u svoju dnevnu rutinu uključuje do pet kraćih odmora u trajanju od 90 minuta kako bi ostao odmoran i pun energije.  

 

"U nogometu imate osnovne stvari, poput kvalitetnog treninga te pravilnog jedenja i pijenja, ali oporavak je za mene najvažnija stvar", zaključuje Ronaldo.