Danac sudi meč BiH - Armenija

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine otvara utakmicom protiv selekcije Armenije na stadionu Grbavica.

Naša selekcija u ovaj duel ulazi kao apsolutni favorit. To jasno pokazuje i kvota u kladionici Mozzart, a Evropska fudbalska federacija (UEFA) odabrala je i sudije za ovaj duel.

Glavni sudija meča je 38-godišnji Danac Jakob Kehelt, a pomoćnici su mu Lars Hummelgaard i Heine Sorensen, dok je četvrti sudija Jens Maae. Radi se o jednom od najboljih danskih sudija koji voli pustiti malo jaču kontakt igru.

Kehelt nije sudija koji voli previše mahati kartonima. Naravno, desi se do odusti utakmicu sa velikim brojem žutih kartona, ali njegov prosjek je oko četiri kartona po utakmici.

Ove sezone je sudio i jednu utakmicu Lige prvaka. BIo je to duel grupne faze između Shakhtar i Hoffenheima (2:2) i na toj utakmici je pokazao četiri žuta kartona.

Također, sudio je i meč zagrebačkom Dinamu protiv Spartaka iz Trnave, a u tom duelu je tri puta pokazao karton, prenosi SportSport.ba.