Đoković se odrekao milion dolara od nagrade za trijumf na Australijan openu

asd
Za osvajanje Australijan opena zaradio 2,13 miliona dolara, što naravno nije malo, ali je za milion dolara manje nego lani, kada je dobio 3,12 miliona

Novak Đoković je u nedjelju osvojio 18. grend slem titulu u karijeri, čak devetu na Australijan openu, nakon što je u finalu u tri seta savladao Danila Medvedeva.

Bilo je lijepih komentara na njegov račun, nažalost mnogo i ružnih na koje je već oguglao, a zanimljivo je da su mnogi zaboravili džentlmenski potez Đokovića pred početak turnira - kada je napravio nešto što bi malo koji vrhunski teniser uradio.

Direktor turnira u Melburnu otkrio je da se Đoković složio da pobjednici dobiju manju nagradu nego inače kako bi više novca zaradili mladi igrači i oni koji ispadnu u ranijim fazama.

To je sve urađeno da bi se njima olakšala situacija u eri pandemije koronavirusa, ali i pomoglo zbog velikih troškova puta do Australije, dvosedmičnog karantina i još mnogo stvari, što je još samo jedan u nizu lijepih poteza najboljeg svjetskog tenisera.

Đoković je tako za osvajanje Australijan opena zaradio 2,13 miliona dolara, što naravno nije malo, ali je za milion dolara manje nego lani - kada je dobio 3,12.

U međuvremenu nagradni fond Australijan opena nije smanjen, nego povećan za sedam miliona dolara, a Đoković je tako pokazao da se stalno solidariše sa slabije rangiranim teniserima.