Doveo majku na utakmicu, a na terenu izdržao deset sekundi: Jadna žena nije znala šta ju je snašlo

sa
Kako reagovati u slučaju kolosalne greške? Ima onih koji to shvataju filozofski, a samim tim i sa smiješkom, i onih očajnih, neutješnih.

Savršen primjer dolazi iz Turske. Sve se dešavalo u meču sedmog kola turskog prvenstva između Antalyaspora i Adane Demirsport. Glavni protagonisti su Shoya Nakajima i njegova porodica

Japanski veznjak je do prije nekoliko godina važio za jednog od najzanimljivijih talenata u Zemlji izlazećeg sunca. Zapravo, u sezoni 2019.-2021., zaslužio je priliku nositi dres Porta

pak, stvari u Portugalu nisu išle najbolje za fudbalera rođenog 1994. godine koja se usput mali izgubio. što potvrđuju i posudbe Al-Ainu i Portimonenseu. Ove sezone ima prilike za novo iskustvo nakon što je potpisao ugovor sa turskim klubom.

Nakon osmominutnog debija u prethodnom kolu prvenstva, trener Nuri Sahin dao mu je priliku da uđe u igru u trenutku kada je Anatlyaspor gubio sa 3:0.

Bilo je to veliko oduševljenje za Japancaa koji je u igru ušao 59. minuti, pod očima svog kuta na tribinama koji su bili presretni.

Zapravo, članovi njegove porodice okupljeni na tribinama ispratili su ga uz pljesak u nadi da će ponovno vidjeti Nakajimu iz najboljih vremena.

No, stvari nisu išle baš najbolje, s obzirom da je novajlija u turskom timu nakon samo 10 sekundi u višku entuzijazma i adrenalina jako loše uletio jednom protivniku.

Vrlo opasan start koji je sudac odlučio kazniti žutim kartonom, nakon toga je dobio poziv iz VAR sobe te se vratio sa crvenim kartonom.

Dok se igrač vraćao u tunel svlačionice sa kiselim osmijehom kamere su odmah u krupni plan stavile njegovu majku.

Gospođa Nakajima je prošla kroz šok i nevjericu, prepustila se očaju i suzama, bez suzdržavanja. Njen sin je je učinio sve osim ponosnim..