DUEL STARIH RIVALA: RK Krajina protiv Slobode u Cazinu

Rukometni klub Krajina Cazin u subotu će odigrati utakmicu 8. kola Prve lige F BiH grupa sjever protiv starog rivala iz Tuzle, ekipe "Slobode".

Nakon gostujuće pobjede iz proteklog kola protiv ekipe Sana 7 u Sanskom Mostu, domaća Krajina u ovoj utakmici ne očekuje previše, s obzirom na to da je ovogodišnja ekipa "Slobode" izrazito jaka i bori se za plasman u premijer ligu BiH. Ipak, golobradi mladići trenera Dautovića, potpomognuti povratnicima u ekipu, Alena Lipovića, Salkić Demirela i Jasmira Hušića ne žele se predati prije kraja utakmice te najavljuju borbu od prve do zadnje minute, te će iskoristiti svaku priliku za pobjedom nad dominantnim protivnikom.

      - "Igraćemo rasterećeni jer nam dolazi apsolutni favorit. Prilika je ovo našoj mladoj ekipi da i u ovoj utakmici nauče nešto i vide gdje su trenutno. Naravno, gosti su ekipa koja se bori za Premijer ligu sa nekoliko iskusnih igrača koji imaju puno premijerligaškog staža, dok naši momci igraju svoje prve utakmice u ligaškom takmičenju. Očekujem da ćemo pružiti dostojan otpor Slobodi, a ako se ukaže prilika za iznenađenjem, zašto je ne uzeti", kazao je za Cazin.NET Emir Dautović, trener RK Krajina Cazin.

Susret RK Krajina Cazin - RK Sloboda Solana Tuzla igra se u subotu 10.11.2018 s početkom u 18:00 u sportskoj dvorani u Cazinu.

Biće ovo odličan uvod u spektakl od 20:00 kada se na istom mjestu igra futsal utakmica, Bubamara - Konjodor.

Image