Džekina povijesna golčina. Nadmašio je i Tottija

asd
Edin Džeko u ljeto 2015. došao je u Romu na posudbu kao prekobrojni napadač u Manchester Cityju.

Pet godina kasnije i na pragu 35. godine je kapetan, velikan, najefikasniji stranac te od maloprije sa 111 golova i treći najefikasniji igrač u povijesti Rome. 

Povijesni gol zabio je u velikom stilu
Bosanska legenda Rome je do statusa trećeg najboljeg strijelca otkako postoji talijanski velikan došla u 11. minuti utakmice 11. kola Serie A, Bologna - Roma (1:5), a gol je postigao upravo onako kako povijesni gol i zavrjeđuje.

Džeko je primio loptu od Lorenza Pellegrinija desnicom na desnoj strani kaznenog prostora pa lažnjakom poslao u prazno čuvara Danila, čime je ostao sam pred golmanom Ravagliom. Zatim je loptu prebacio na lijevu nogu i njome pogodio u donji lijevi kut vratara Bologne.

Pogledajte GOL!

Bosanski dijamant izjednačio pothvat Osmog kralja RimaDžeko je u 234. nastupu za Romu postigao povijesni 111. gol za klub i tako se na vječnoj tablici strijelaca izjednačio s Amedeom Amadeijem, koji je treće mjesto držao još od 40-ih godina prošlog stoljeća. Osim toga, veličinu Džekinog podviga dokazuje i što je ponovio pothvat ikone Rome, koju navijači još uvijek zovu "Osmi kralj Rima".

 

Ima još godinu i pol do postane prvi do Tottija
Ispred Džeke su još samo Roberto Pruzzo (138) i Francesco Totti s 307 golova. Ako Džeko u Romi ostane do kraja ugovora, ljeta 2022., izvjesno je da će na vječnoj listi najboljih strijelaca Rome ispred njega biti samo Totti.

Po nečemu je već nadmašio božanstvo Rome
Međutim, Džeko je već sada nadmašio nenadmašnog. Do 111 golova došao je u 234 utakmice, što znači da ima sjajan prosjek od 0.47 zgoditaka po utakmici. Totti je pak 307 golova zabio u čak 785 nastupa za Romu, pa mu je prosjek slabiji od Džekinog, 0.39 golova po utakmici.

Veliki strijelac, ali i nesebični asistent
Džeko ima još jednu veliku kvalitetu. Poznato je da, iako je klasična devetka, dakle centarfor i napadač starog kova, nikako nije sebičnjak kojem su važni samo njegovi golovi. Sjajan je strijelac, ali i asistent. Do sada je za Romu namjestio čak 51 zgoditak.