Džeko nije prvi Bosanac koji je odbio slavni Real

Nedavno su italijanski mediji otkrili da je Edin Džeko tokom januarskog prijelaznog roka odbio Real Madrid. Propala je tako mogućnost da se dvojica bh. igrača upišu u knjige najvećeg kluba na svijetu.

Svojevremeno je kraljevski dres istina kratko nosio Elvir Baljić, a malo je poznato da je u to vrijeme Kraljem mogao postati još jedan bivši reprezentativac naše zemlje. Riječ je, naime, o Mirsadu Hibiću. On je o interesovanju Reala prije četiri godine govorio za Dnevni Avaz.

– Najkorektniji su nakon Seville bili iz Atletiko Madrida. Bili su i najbrži tako da su dobili moj potpis. S njima sam napravio predugovor i nisam htio izigrati povjerenje. Zvali su me i iz velikog Real Madrida. Ali, na kraju sam morao odbiti Kraljevski klub. Na klupu Reala je došao Jose Antonio Camacho, koji me je doveo u Sevillu i želio je da potpišem za ovaj slavni španski klub. Ali, za mene je riječ svetinja i morao sam ih odbiti, kazao je Hibić, koji je 2003. okončao karijeru u dresu Atletika, u kojem je nosio i kapitensku traku.

Real Madrid je svojevremeno odbio i Ivica Osim koji je imao ponudu da sjedne na klupu slavnog kluba.