Džeko protiv Genoe upisao 100. nastup u dresu Rome u Seriji A

Kapiten reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko večeras je u meču 33. kola protiv Genoe upisao 100. nastup u Seriji A.

Trener Rome Eusebio di Francesco kazao je na jučerašnjoj konferenciji za medije da će Džeko sigurno početi meč protiv Genoe, što se na kraju i obistinilo, a ovo je jubilarni 100. nastup Dijamanta u dresu Vučice. 

Džeko je u Seriji A odigrao 99 utakmica za Romu, a postigao je 51 pogodak kojem je dodao i 19 asistencija. Prošle sezone Dijamant je bio najbolji strijelac u Seriji A, dok je ove sezone postigao 14 pogodaka i sedmi je na listi najboljih strijelaca. 

Džeko je u dresu Manchester Cityja odigrao 130 ligaških mečeva u kojima je postigao 50 pogodaka, a osvojio je i dvije titule prvaka Premiershipa. U dresu Wolfsburga Džeko je odigrao 111 mečeva i postigao je 66 pogodaka, a s Vukovima je također osvojio Bundesligu.

Roma se nakon 33 odigrana kola nalazi na četvrtoj poziciji Serije A sa 61 osvojenim bodom, identično kao i Lazio, ali sa dva boda manje od trećeplasiranog Intera.