Džeko surovo iskren nakon poraza, objasnio je koliko je teško igrati protiv Bayerna

.
Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko prokomentarisao je prvu utakmicu u novoj sezoni Lige prvaka i poraz njegovog Intera od Bayerna (0:2).

 

Inter je imao nekoliko prilika, ali svoje nije iskoristio za razliku od Bayerna koji je bio impresivan u završnici. Džeko je nakon meča izašao pred novinare i poručio da žali zbog navijača.

"Definitivno smo željeli uraditi više, posebno jer smo igrali pred svojim navijačima. Bila je to prva utakmica u Ligi prvaka, ali smo znali koliko je Bayern dobar. Pokazali su svu svoju kvalitetu", ističe Džeko.

Napadač Intera, koji je sinoć igrao od prve minute, požalio se na raspored, ali je svjestan koliko su utakmice Lige prvaka važne.

"Kada igrate svaka tri dana, kao i kada zamijenite neke igrače, definitivno nije lako. Ali, ovo je Liga prvaka i tu su utakmice drugačije. Morate davati svoj maksimum. Dali smo sve od sebe tokom 90 minuta. Imali smo i neke šanse da postignemo gol, ali nažalost Bayern je svoje koristio", dodaje nogometaš BiH.

Džeko je imao dvije dobre šanse, ali nije uspio pogoditi mrežu Bayerna.

"Imali smo dvije šanse na startu drugog dijela, napravili smo neke prilike i u prvom poluvremenu, ali definitivno nam je nedostajao završni pas u prvom poluvremenu. Nismo mnogo kreirali, a tim poput Bayerna dobije jednu šansu i kazni vas", zaključuje surovo iskreni Džeko.

Interu predstoji velika borba za plasman u nokaut fazu Lige prvaka pošto je uz Bayern u grupi još i Barcelona, tim koji je slavio rezultatom 5:1 u prvom duelu protiv Plzena.