Džumhur nije izdržao, predao meč Đokoviću

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur predao je meč prvom igraču svijeta Novaku Đokoviću u 3. kolu ATP Mastersa u Parizu.

Srbijanski teniser je veoma sigurno krenuo meč i bez izgubljenog poena dobio prvi gem. Džumhur se mučio na svoj servis, ali ipak, uz dosta poteškoća, osvojio svoj uvodni gem. Novak je ponovo lagano osvojio gem na svoj servis, a naš teniser mu je uspio oduzeti dva poena. U nastavku, Đoković je osvojio prvi brejk nakon što je Damir napravio dvije servis-greške i nije se uspio izvući. Srbijanac je potvrdio odmah brejk i stigao do prednosti od 4:1. Šesti gem je trajao 11 minuta i 35 sekundi i bio je ujedno i najbolji, a Đoković je u njemu došao do novog brejka i sigurnog vodstva od 5:1. Damir je imao probleme s leđima i ukazivala mu se pomoć na terenu. Đoković je prvi set osvoji bez većih problema za oko 40 minuta. 

Na otvaranju drugog seta Damir je lagano osvojio gem na svoj servis. Uz dosta muke, Novak je uspio da osvoji gem za izjednačenje. Ipak, povreda je učinila svoje i Damir je kod rezultata 6:1, 2:1 predao meč srbijanskom teniseru. 

Đoković će se od ponedjeljka vratiti na prvo mjesto ATP liste, nakon što je Rafael Nadal odustao od nastupa na ovom turniru. Srbijanski teniser je četiri puta osvajao Masters u Parizu (2009., 2013., 2014. i 2015.), najviše u historiji ovog prestižnog turnira, a u četvrtfinalu će igrati protiv hrvatskog tenisera Marina Čilića (7. ATP), koji je danas s 2:0 savladao Bugarina Grigora Dimitrova (10. ATP).