Edinu Džeki su 'ukrali' slavu

,
Inter je novu sezonu u italijanskoj Seriji A počeo pobjedom na gostovanju kod Leccea rezultatom 2:1.

 

Nerazzurri su uz dosta muke došli do trijumfa. Junak je Denzel Dumfries koji je postigao pogodak za pobjedu u posljednjim sekundama utakmice.

Trener italijanskog viceprvaka Simone Inzaghi očekivao je lakši posao u ovom meču. Međutim, kada je vidio da je vrag odnio šalu i da bi mogao osvojiti samo bod, odlučio je baciti sve karte na napad.

Tako su se na terenu našle sve napadačke snage. Edin Džeko, Romelu Lukaku i Lautaro Martinez napadali su Lecce, ali na kraju je defanzivac Dumfries postigao pogodak za pobjedu.

Pogledajte ovdje.

Lako se moglo desiti da Edin Džeko bude junak utakmice. Nekadašnji sudija Luca Marelli tvrdi da je Inter trebao dobiti penal nakon što je Alexis Blin povukao bh. napadača u kaznenom prostoru.

"Da, smatram da je Blin napravio prekršaj. Suviše dugo je držao dres protivnika", rekao je Marelli i dodaje:

"VAR ne interveniše u ovakvim situacijama jer je to nešto o čemu se odluka treba donijeti na terenu. Penal se međutim mogao dosuditi bez previše pobune", smatra bivši sudija.

Međutim, njegov kolega na terenu Alessandro Prontera nije smatrao da je kontakt bio dovoljan za penala i igra je nastavljena usprkos protestu bh. napadača.

Edin Džeko je šansu za igru u meču s Lecceom dobio u 68. minuti. Simone Inzaghi je tražio spas u bh. napadaču i treba svakako istaći da je napad Nerazzurra 'oživio' ulaskom 36-godišnjeg fudbalera.

Odigrao je Edin odličnih 20-ak minuta. Kreirao je nekoliko opasnih situacija pred golom, bio je u blizini i kada je postignut pogodak, ali nije imao sreće da baš on bude taj koji će loptu poslati u mreži.

Pogledajte video.

Džeku je lopta 'iznenadila'. Reakcija nije bila dovoljno brza, ali je na pravom mjestu bio Dumfries koji je pogodio za veliko slavlje svog tima.