BH. FENOMEN I ČUDO: Emina Selimović sa 17 godina uspješna u tri sporta, aktivna u četiri kluba

Sportsko čudo. Kako drugačije opisati djevojku, koja se sa 17 godina aktivno bavi u tri sporta. Ne iz hobija, ne iz rekereacije. Postiže zavidne i ozbiljne rezultate.

Sarajka Emina Selimović je prvakinja BiH u boksu u kategoriji do 64 kg i članica kluba Kamp Sport Peljto. Aktivno igra košarku čak u dva kluba, juniorima KK Koš i seniorkama KK Igman. Tu nije kraj. Emina je član i AK Sarajevo, gdje joj je vodeća disciplina bacanje koplja.

Kad svemu tome dodamo i školske obaveze u Petoj gimnaziji, Eminu možemo proglasiti i malim fenomenom bh. sporta.

“Uživam u sva tri sporta, ali sam najviše posvećena košarci” rekla je na početku razgovora za Sportske.ba ova mlada Sarajka.

Emina naglašava kako profesori imaju dosta rzaumjevanja prema njoj, ipak biti aktivan i uz to uspješan u tri sporta nije jednostavno.

“Imam sreću da profesori u školi imaju razumijevanja zbog mog talenta i nekada mi i progledaju kroz prste.”

Mlada Sarajka ima i jasne ciljevi u budućnosti, a otkrila nam je kako košarka ipak ima prednost.

“Kada završim srednju skolu, želim da igram košarku za neki dobar europski klub, kao i da učestvujem na nekom velikom takmičenju predstavljajući Bosnu i Hercegovinu u bacanju koplja. Morat ću se vjerovatno odreći boksa u većim takmičenjima, ali uvijek ću imati vremena za sparing”, rekla je Selimović, koja je za kraj dodala da su porodica i treneri njena najveća podrška u ovoj nesvakidašnjoj priči.