Samuel Eto'o objasnio Salahu zašto je bolje da pređe u Barcelonu

Bivši igrač Barcelone Samuel Eto'o pozvao je Mohameda Salaha da se pridruži kaatalonskom klubu ukoliko mu se pruži prilika za to.

Salahova forma u posljednje dvije godine ga je dovela do toga da bude jedan od igrača koje bi svaki klub volio imati u svojim redovima, a prošle sezone je konačno osvojio i Ligu prvaka s Liverpoolom.

Egipatski napadač je zabio impresivnih 71 gol u 104 utakmice u dresu Liverpoola od trenutka kada je stigao na Anfield, a bio je i strijelac prvog gola u finalu Lige prvaka protiv Tottenhama.

Real Madrid i Barcelona su samo neki od klubova koji bi Salaha voljeli dovesti, a Samuel Eto'o je jedan od rijetkih igrača koji je igrao za oba kluba i savjetovao je Egipćanina koga da izabere.

"Ako bude imao priliku igrati u najboljoj ligi svijeta, koja je španska, mora potpisati za Barcelonu", rekao je Eto'o BBC-u.

"Mo ima sve da bude jedan od najboljih igrača na svijetu. Barcelona bi mu bolje pristajala. Real mi je dao priliku da napustim Afriku, ali znam stil Barcelone i mislim da bi to za njega bilo bolje", rekao je Eto'o.