Everton se spasio nakon velikog preokreta, navijači postali predmet ismijavanja na internetu

.
"Karamele" su ovom pobjedom osigurale opstanak u elitnom društvu

Fudbaleri Evertona savladali su Kristal Palas nakon velikog preokreta sa 3:2 u 37. kolu engleskog Premijeršipa i tako izborili opstanak u društvu najboljih. 

 

Kristal Palas je poveo u 21. minuti Žena Filipa Matete (Jean Phillipe Mateta), da bi 15 minuta kasnije Džordan Aju (Jordan Ayew) udvostručio prednost "Orlova" sa Selhurst Parka. 

 

Činilo se da će Everton na svom terenu prirediti veliko razočarenje svojim navijačima, ali su izabranici Frenka Lamparda (Frank) u nastavku napravili čudo. U 54. minuti Majkl Kin (Michael Keane) je vratio tim u život, da bi u 75. Ričarlison (Richarlison) donio poravnanje. Gol za veliku pobjedu i erupciju oduševljenja donio je Dominik Kalvert Luin (Dominic Calvert-Lewin) u 85. minuti. 

 

Everton je ovom pobjedom osigurao opstanak u elitnom društvu. Kolo prije kraja ima 39 bodova, četiri više od Barnlija i Lidsa, dva tima od kojih će jedan od naredne sezone igrati Čempionšip.

 

Brojni korisnici društvenih mreža ismijavaju navijače Evertona, jer im je najveća pobjeda nakon 1995. godine ova za opstanak u eliti, nakon što je imao 8. najveću neto potrošnju u Evropi u posljednjih deset godina.

Osim ovog na Gudison Parku, odigrana su još dva susreta. Aston Vila i Barnli su odigrali 1:1, a identičnim rezultatom je završen duel Čelzija i Lestera.