FK Krajina sa 2:0 slomila jak otpor ekipe Krajišnika

U subotu je u Cazinu odigrana utakmica 20. kola Druge lige F BiH grupa zapad u kojoj je domaćin FK Krajina stigao do pobjede od 2:0 protiv velikokladuške ekipe NK Krajišnik.

Bila je ovo teška utakmica za domaći sastav, jer je nedostajalo nekoliko prvotimaca što se uveliko osjetilo na igri. Posebno u prvom poluvremenu gdje nije bilo konkretnih akcija i prijetnji prema golu protivničkog golmana.

U drugom dijelu dolazi do izražaja bolja fizička pripremljenost domaće Krajine. Mrežu gostiju prvo je pogodio Sandi Nuhić u 65. minutu, prekrasnim golom izvan 16 metara. Golman Beganović je bio nemoćan u ovoj situaciji.

Nešto kasnije, u 74. minutu još jedna prekrasna akcija koju je započeo Ermin Mizić, gdje s centra igrališta dolazi u 16 metara na protivničkoj polovici, a zatim savršeno asistira za Durić Meldina koji majstorski pogađa glavom za prednost Krajine od 2:0.

S ovom pobjedom nastavljen je niz bez poraza u drugom dijelu sezone za mladu ekipu Krajine u čijem je sastavu 10 igrača mlađih od 21 godine.

U narednom kolu Krajina ima teško gostovanje u Vitezu.