FK Sarajevo trenirao u Zenici: Marinović na treningu poslao jasnu poruku igračima

.
Sjajna atmosfera u bordo taboru pred sutrašnji meč.

 

Fudbaleri Sarajeva sutra će na stadionu Bilino polje u okviru 3.pretkola Evropske lige dočekati tim Budućnosti iz Podgorice.

Svi se nadaju da bordo momci sutra mogu napraviti korak više, te se plasirati u posljednju rundu takmičenja prije grupne faze Evropske lige.

 

Izabranici Vinka Marinovića su danas odradili i službeni trening u Zenici,a od prije je poznato da za ovaj meč stručni štab ne može računati na Ivana Jukića, Hrvoja Miličevića i Zinedina Mustedanagića.

 

Iako nije otkrio na press konferenciji, trener Vinko Marinović sigurno da će sutra na golu biti Kovačević, ali i da će u napadu biti junak iz Tuzle, sjajni Matthias Fanimo.

 

Zanimljivo je bilo i na treningu bordo ekipe, Vinko Marinović je zajedno sa stručnim štabom okupio sve igrače, te im poslao jasnu poruku.

"Sutra igrate veoma bitnu utakmicu, imate veliku šansu da se pokažete i da napravimo dobar posao. Ja ne znam da li može biti veća motivacija oko toga da sutra pobijedite, te da ovdje ugostimo Celtic, ako to nije dovoljno da sutra ne ostavimo srce na terenu, ja onda ne znam", kazao je u kratkom obraćanju igračima šef struke FK Sarajevo.

 

U bordo taboru vjeruju da će sutra nastaviti sa serijom dobrih igara, ali najbitnije im je da prođu Budućnost, te onda na Bilinom polju dočekaju veliki Celtic.

 

Teren Bilinog polja je u odličnom stanju, tako da se sutra očekuje jedna otvorena utakmica, a svi se nadamo da će u narednu rundu takmičenja otići predstavnik naše zemlje.