Guardiola spremio promjenu kako bi zaustavio Salaha

MANCHESTER City će večeras od 20:45 u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka pokušati napraviti čudo i nadoknaditi 0:3 iz prve utakmice protiv Liverpoola.

Kažemo čudo jer City je opasno pao u formi u zadnjih tjedan dana i Guardiolina momčad morat će drastično popraviti igru želi li u polufinale. City je bio očajan u prvoj utakmici protiv Liverpoola, a nevjerojatan je način na koji je u subotu izgubio gradski derbi protiv Uniteda. Budući prvaci Engleske vodili su 2:0 na poluvremenu, a trebali su barem 5:0, ali su u rijetko viđenom krahu u nastavku primili tri gola. 

No, iako je City definitivno uzdrman s ova zadnja dva teška poraza, Jürgen Klopp upozorava svoje igrače na velik oprez uoči večerašnje utakmice.

 

"Njihovo prvo poluvrijeme protiv Uniteda bilo je jedno od najboljih koje sam vidio otkad gledam nogomet. Bili su kao oluja. Mi znamo da ništa još nije gotovo i da je ono na Anfieldu bilo tek jedan dio ovog dvoboja. Jako smo blizu, ali i jako daleko", rekao je Klopp.

Zabije li Liverpool gol, Cityju će ih trebati pet za prolazak.

"Možemo mi do sutra proučavati moguće scenarije. Da oni zabiju prvi, da mi zabijemo prvi... Ne mogu ja igračima reći: Dečki, dajte zabijte prvi gol. Nema smisla o tome razmišljati. Moramo razmišljati o nogometu i držati se onoga što smo dogovorili", rekao je Klopp.

Najveća nepoznanica je Mohamed Salah. Fantastični Egipćanin propustio je gradski derbi protiv Evertona u subotu zbog lakše ozljede prepone zarađene upravo na susretu sa Cityjem. Salah je jučer trenirao s momčadi i trenutačno je realnije da zaigra nego da sjedi na klupi. Osim njega, Klopp neće moći računati ni na Jordana Hendersona koji je skupio žute kartone pa će od prve minute igrati James Milner.