Hasanbegović: Uvjeren sam da klub možemo dovesti na poziciju koju zaslužuje

Nazif Hasanbegović
Novi predsjednik FK Željezničar je imao poruku i za navijače

 

Nazif Hasanbegović novi je predsjednik FK Željezničar, odlučila je skupština kluba s Grbavice. 

Hasanbegović je bio jedan od članova bivšeg Upravnog odbora, a članovi Skupštine su odlučili da mu ukažu povjerenje za najvažniju funkciju u klupskim organima.

Nakon završetka Skupštine i imenovanja na mjesto predsjednika FK Željezničar Hasanbegović je dao komentar i odgovarao na pitanja prisutnih medija.

"Pred nama je puno posla i rada, ali uvjerenja sam da možemo klub dovesti na onu poziciju koju zaslužuje. Poruka i navijačima da svi moramo biti jedisntveni i vidjeti šta možemo uraditi za klub", rekao je Hasanbegović, a zatim nastavio:

"Svi validni ugovori ostaju. Želimo da uspostavimo kontinuitet da vidimo šta valja."

Hasanbegović je odgovorio i na pitanja vezana za ulogu gospodina Semira Cerića, ali i Jasmina Badžaka.

"Distaciranost gospodina Cerića od Sarajeva otežavala je rad kluba. Mi ćemo se nadat da će on ostati vezan za klub, a gospodin Badžak je imao svojih poslovnih obaveza, ali on ostaje također uz klub."

O startu priprema? Još uvijek se zna kad počinju pripreme i ko će voditi klub u novoj sezoni.

"U ponedjeljak ćemo imati ozbiljne razgovore i kandidate za šefa stručnog štaba."

O igračkim promjenama?

"Intezivno razgovoramo s igračima, nekima i ističe ugovor. Kada bude šef stručnog štaba imenovan onda će i on vidjeti šta i kako dalje."

Gospodin Hasanbegović se doatako i funkcije Amara Osima u klubu.

"Gospodin Osim je član Skupštine kluba. Njegove rezultate jako cijenimo."

Novi predsjednik Željezničara je za kraj je imao jasnu poruku.

"Nezahvalno je odmah nešto obećavati, ali svi zajedno želimo da vratimo klub tamo gdje i pripada. Ovo je prcoes zajedinštva u koji svi moramo biti uključeni."

U narednom videu pogledajte prvo obraćanje javnosti novog predsjednika FK Željezničar.

Ko je Nazif Hasanbegović?

Inače, novi predsjednik sarajevskih Plavih je stručnjak za strateško komuniciranje i PR.

Hasanbegović je diplomu magistra nauka za Strateško komuniciranje stekao je 1998. godine i od tada se profesionalno bavi poslovima koji se odnose na kreiranja i upravljanja efektivnim i efikasnim komunikacijama, na poslove upravljanja ljudskim potencijalima i na upravljanje resursima i potencijalima organizacija različitih profila u kriznim situacijama.

Kao ekspert za strateško komuniciranje kreira i upravlja komunikacijskim procesima i razvojem odnosa s javnostima u cilju jačanja i re/izgradnje reputacije, imidža i branda u cjelini, kao i poslovima koji se odnose na kreiranje interne i eksterne komunikacijske strategije, krizne komunikacije i kreiranja planova za različite klijente uključujući vladine i nevladine institucije, kao i za poslovne klijente.

U oblasti strateških komunikacija kao i u procesima pripremi, izrade i implementacije komunikacijskih strategija i planova ima više od 10 godina relevantnog profesionalnog iskustva.

U tom periodu bio je angažiran kao konzultant iz oblasti strateškog komuniciranja i odnosa sa javnostima od strane Suda BiH, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvo odbrane BiH, Općinski sud Sarajevo, Centar za istraživačko novinarstvo CIN, East-West Management Institute, Inc (USAID project), GIZ deutsche gesellschaftfur internationale Zusammenarbeit, Institut za traženje nestalih osoba/lica i još mnogi drugi.