Hazard objasnio zašto nikada neće moći igrati za PSG

Belgijski fudbaler Eden Hazard još uvijek nije počeo pregovore s Cheseajem oko novog ugovora i mnogi vjeruju da bi na kraju ove sezone mogao napustiti Stamford Bridge.

Hazard s Plavcima ima saradnju do ljeta 2020. godine, ali se već uveliko špekuliše o tome da bi već na kraju ove sezone mogao napustiti londonski klub. Belgijanac se u proteklim mjesecima najviše povezivao s Real Madridom i PSG-om, no sada je jasno da od odlaska u Pariz neće biti ništa.

U izjavi za engleske medije Hazard je potvrdio da je imao kontakt s PSG-om, ali da od toga neće biti ništa. Belgijanac jednostavno ne želi da igra u dresu kluba iz Pariza, te je odlučio objasniti zašto nikada neće moći potpisati za PSG.

"Istina je da sam imao kontakt s PSG-om, ali oni me jednostavno ne privlače. Uvijek sam govorio ako se vratim u Ligue 1 da će to biti Lille. To je klub koji mi je dao sve i ne bih mogao igrati u Francuskoj za neku drugu ekipu", poručio je Hazard.

Hazard je u Lilleu proveo pet sezona i vodio je ovaj tim 2011. godine do titule, a nakon toga odlučio je karijeru nastaviti u Chelseaju.