Hoće li se Vranješ vratiti u reprezentaciju?

Postavlja se pitanje koji je problem u našoj reprezentaciji. 

Niz loših rezultata naše reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2020 smanjio je povjerenje javnosti u veće uspjehe na međunarodnoj sceni.

Dešavale su se loše situacije jedna za drugom. Nakon neuspjeha u dva ciklusa kvalifikacija, za evropsko i svjetsko prvenstvo, sa, mnogi će reći, nikad kvalitetnijim timom, navijači Bosne i Hercegovine su se ipak nadali da bi ove kvalifikacije mogle biti naše. 

Tome su dodali i uspješne nastupe naše reprezentacije u Ligi nacija, gdje je nogometna reprezentaija BiH bila uspješnija od Austrije i Sjeverne Irske, i plasirala se u prvu grupu Lige nacija. Sve je djelovalo kao da je reprezentacija konačno stabilna. Međutim, desio se ambis u kvalifikacijama za EURO 2020. Prvo su momčad teško savladali Armeniju, zatim ispustili pobjedu protiv Grčke. Finska ih je nadigrala, Italija preokrenula rezultat, uprkos našoj dobroj igri i vodstvu. Šlag na tortu bio je poraz protiv Armenije od 4:2. 

Nakon tog poraza, selektor Prosinečki je saopćio da podnosi ostavku, da bi istu povukao nakon sastanka sa Izvršnim odborom NFSBiH. 

Ono što je jasno je da je odbrana našeg nacionalnog tima daleko najslabija tačka. Još od odlaska Mensura Mujdže, nemamo stabilnog desnog beka. Iako perspektivan, Darko Todorović je isuviše mlad da bi se od njega  očekivalo da se etablira kao jedan od stubova odbrane, a Ermin Bičakčić koji je po vokaciji stoper i poziciju desnog beka može samo "zakrpiti" po potrebi. 

Navijači su nezadovoljni situacijom, a navodno su se pojavile i špekulacije da bi se Ognjen Vranješ  mogao vratiti u reprezentaciju. Da li će se to desiti?