I Lionel Messi uložio u španskog petoligaša

Lionel Messi i Cesc Fabregas pridružili su se Gerardu Piqueu u ulaganju u španskog niželigaša FC Andorra. Posljednjih mjeseci Pique je ušao u poslovne vode kada se pridružio Kosmos grupi, sportskoj i medijskoj investicijskoj kompaniji. Kosmos je sklopio ugovor na 25 godina s Međunarodnom teniskom federacijom, promijenili su stari format Davis Cupa, najstarijeg sportskog ekipnog takmičenja na svijetu, a novi format bi trebao popularizirati natjecanje i osigurati veće novčane prihode.

Uz Piquea, koji je predsjednik i osnivač Kosmosa, jedan od glavnih partnera grupe je i Hiroshi Mikitani, predsjednik Rakutena, multimilijarderske kompanije. Mikutani je Piqueov prijatelj i zajedno su uložili u razvoj FC Andorre, a sada su mu se priključili Messi i Fabregas.

Diari d'Andorra ističe kako će finansijski doprinos Messija i Fabregasa ipak biti manji od Piqeovog i Mikutanijevog.

Kosmos je kupio FC Andorru 29. decembra. Iako igraju u petoj ligi španskog nogometa, nakon ovakvih ulaganja, dugoročni plan kluba je ulazak u La Ligu.

Messi, Fabregas i Pique nekada su zajedno igrali u Barceloni, ali onda je Fabregas otišao u Chelsea. Posljednjih sedmica je objavljeno da će karijeru nastaviti u francuskom Monacu, a Pique i Messi će vjerovatno do kraja svojih karijera ostati u Kataloniji.