Ibra kod Kimmela: Na "balkanskom" jeziku moje ime znači "zlato"

Jimmy Kimmel, jedan od najpopularnijih američkih voditelja i komičara ugostio je u svom "Late Night Talk Showu" Zlatana Ibrahimovića, odnedavno zvijezdu LA Galaxyja.

Kimmel je, između ostalog, upitao Ibrahimovića za brojne nadimke i kako bi švedski fudbaler bh. korijena volio da ga zovu.

"Na balkanskom jeziku moje ime znači zlato, to mi se sviđa. U Švedskoj su imali problema da izgovore moje prezime pa su me zvali Ibla. I to mi se dopalo jer znači lav", rekao je Ibrahimović.

Ibra je izjavio da je iznenađen popularnošću fudbala u SAD-u.

"Gdje god sam igrao u Europi, bilo je ludo, tamo je fudbal velika stvar. Svi su mi reklli da ću u Los Angelesu moći hodati normalno ulicom. Pogriješili su. I ovdje je ludo", opisao je Ibrahimović svoja prva iskustva u novoj sredini.

Ljubitelje fudbala u Švedskoj ali io širom svijeta najviše će zaintrigirati Ibrahimovićev odgovor na pitanje o nastupu na predstojećem Mundijalu u Rusiji.

"Da, idem na Svjetsko prvenstvo. Svjetsko prvenstvo bez mene ne bi bilo Svjetsko prvenstvo", rekao je Ibrahimović ne navodeći da li će igrati u obući s kramponima ili tek biti gledalac.